Retreat Portugal

Tot rust komen terwijl je ontwikkeld, 21-28 maart 2020

Midden in de overweldigende natuur

Op een van de mooiste plaatsen ter wereld, ligt het retreat centrum Quinta Alfarrobeira. Vanaf de terrassen heb je een schitterend uitzicht over de heuvels en de vallei. Overdag geniet je van de rust en het groen van de omgeving. In de prachtige tuin, bij het zwembad of in de heuvels rondom Quinta Alfarrobeira kun je heerlijk zitten mijmeren of mediteren. ‘s Avonds waan je je onder de flonkerende sterrenhemel in een sprookje. In de heuvels rondom kun je schitterend wandelen en het echte lokale leven ervaren. Daar waar de tijd lijkt stil te staan, waar mensen nog echt in contact leven met de natuur. De ZuiverZijn Retreat Portugal is voor mannen en vrouwen.

Een impressie van een ZuiverZijn Retreat dag

7.30 Hatha Yoga
9.00 Ontbijt
10.00 Blok persoonlijke ontwikkeling
13.00 Lunch
14.30 Blok persoonlijke ontwikkeling / vrij
17.30 Yin yoga
19.00 Diner
20.00 Massage

Vanzelfsprekend ben je steeds vrij om de keuze te maken die passen bij jouw behoeften op dat moment. Dag 2 en 6 zijn de middagen vrij. Dag 4 is hele dag vrij, waarbij we wel samen ontbijten.

ZuiverZijn en Verstilling

We beginnen en eindigen de dag met yoga. Na het ontbijt doen we een gezamenlijke ‘check in’ waarin ieder aangeeft waar hij/zij staat en wat je die dag nodig hebt. Hier ontstaat het programma voor het blok persoonlijke ontwikkeling. We gaan samen aan de slag, ieder met zijn/haar eigen proces. We werken met wat zich aandient in het moment. Het thema ZuiverZijn en Verstilling loopt als een rode draad door de week. Wat is voor jou ZuiverZijn? Zuivere gedachten? Zuiver jezelf zijn? Geef je de zuivere jij de ruimte? We zullen regelmatig in stilte zijn en maken een stilte wandeling door de prachtige vallei.

Naast dat de retreat je diepe ontspanning geeft, even weg van alles, tijd om te resetten, ontwikkel je je naar de ‘betere’ versie van jezelf.

Nicolette Verheem is trainer en coach. Zij zit boordevol verdiepingsoefeningen, meditaties en creatieve onderzoeksmethodes.

In de vrije blokken kan je kiezen voor een massage, coaching, wandeling in de prachtige omgeving of gewoon niets doen.

Zuiver eten

Maria is de kok bij Quinta Alfarrobeira. Bij haar gaan gezondheid, Portugese traditie, de Ayurvedische visie op voeding en culinair genot samen. Er worden dagelijks overheerlijke vegetarische gerechten uit de Portugese keuken vers bereid. Voor het dagmenu worden uitsluitend de allerbeste seizoensgebonden en biologische producten gebruikt, aangeleverd door biologisch werkende boeren uit de omgeving. Het is altijd een uitgebalanceerd menu, rijk aan smaak en kleur.

Kamers Retreat ZuiverZijn

Quinta Alfarrobeira beschikt over verschillende kamers die zijn ingericht met mooie, eerlijke, kleurrijke bouwmaterialen. De meeste hebben eigen douche en toilet. De kamers zijn uniek, prachtig ingericht en zijn een monumentje op zich. Bij de foto’s vind je ook de verschillende  kamers van Quinta Alfarrobeira.

Geef je NU op om je favourite keuze te maken. De accommodatie, tegen een heuvel opgebouwd, heeft allerlei terrassen, hoekjes en nisjes om je even terug te trekken.

Foto impressie ZuiverZijn Retreat Portugal en accommodatie Quinta Alfarrobeira’.

Tarieven retreat