Inhoud retreats

ZuiverZijn retreat in Portugal
ZuiverZijn retreat voor stellen

ZuiverZijn Retreat =  Yoga + Persoonlijke ontwikkeling + Massages

Een impressie van een ZuiverZijn Retreat dag
7.30 Hatha Yoga
9.00 Ontbijt
10.00 Blok persoonlijke ontwikkeling
13.00 Lunch
14.30 Blok persoonlijke ontwikkeling
17.30 Yin Yoga
19.00 Diner
20.00 Massage

Vanzelfsprekend ben je steeds vrij om de keuze te maken die passen bij jouw behoeften op dat moment. Dag 4 is een vrije dag in het programma waarbij we wel samen ontbijten.

Reset

De combi van yoga, massages, niets doen en persoonlijke ontwikkeling, maakt dat je in contact komt met jezelf op een dieper niveau, met jouw behoeften en waar het misschien nog wringt in je zijn. In ons hectisch bestaan is het heilzaam om af en toe afstand te nemen, te vertragen, tot jezelf te komen. Een reset om vandaar uit de zuivere jij te laten ontluiken.

Yoga

Ruimte maken voor jezelf op de yogamat

Een retreat vraagt om naar binnen te keren en te luisteren naar je innerlijke wijsheid. De yoga houdingen en meditatie zijn daarbij een geweldig hulpmiddel. Door je bewust te zijn van je adem, aandachtig te bewegen en met een liefdevolle en open blik voor jezelf, ga je op ontdekkingstocht. Wat heeft jouw lijf je te vertellen?

Ken je dat, dat je opstaat en meteen staat je hoofd ‘aan’? Dat is een van de redenen waarom we tijdens onze retreats de ochtenden beginnen met yoga. Lekker in beweging zijn, je lijf voelen en uit je hoofd komen.

We gebruiken twee vormen van yoga: Beide lessen bestaan uit lichaamshoudingen, ademhalingsoefeningen, ontspanning en meditatie en zijn geschikt voor iedereen, daar waar nodig krijg je tips om de houdingen lichter of juist wat uitdagender te maken. Mocht je lichamelijk beperkingen hebben of twijfelen over wat wel en wat niet kan, dan kun je dit altijd bespreken met de docent.

  • Hatha yoga  in de ochtend is dynamisch van aard, waarbij we vanuit rustige bewegingen werken aan kracht, ontspanning en flexibiliteit.
  • Yin Yoga we sluiten de middag af met yin yoga.  Hierbij gaat het om diepe ontspanning. We houden de poses langer aan waardoor er tijd en ruimte is om waar te nemen wat er in je lijf gebeurt en hierin een soort comfort te vinden door steeds weer een diepere laag los te laten, zowel lichamelijk als geestelijk. Zo creëer je ruimte in je lijf en in je hoofd om  oude pijnen en patronen te kunnen loslaten en eventuele nieuwe inzichten vanuit de coachingsblokken een plek te geven. website JuliaFagel   Lees meer over  Julia Fagel op de pagina ‘Over ons’
Yoga retreat Portugal

Persoonlijke ontwikkeling

De ZuiverZijn Retreat onderscheid zich van de meeste andere retreats omdat je naast yoga en massages ook op ontdekking gaat naar jouw thema’s die nog in de weg zitten om Zuiver te Zijn. Jezelf zijn. Middels meditatie, NLP, stilte-wandeling, deep democracy, out-of-the-box werkvormen, verstilling én de wijsheid uit de groep hervind en verrijk je. Voor sommige gaat het over ‘zijn in plaats van worden’, en voor anderen gaat het misschien meer over ‘op weg zijn naar de betere versie van jezelf.’ Tijdens de week krijg je naast het werken in de groep ook één persoonlijke coaching sessie.  Nicolette, begeleid deze sessies met hart en ziel. Lees meer over de trainers

Massage
Flow is een Hawaiaanse ontspanningsmassage met lange vloeiende bewegingen. Het is een helende massage, waardoor je je weer open, geaard en ontspannen voelt. Met de Rebalancing massage herwin je gevoel van ruimte. Frederiek zorgt dat je uit je hoofd komt en je lichaam beter gaat voelen. Wat staat jou nog in de weg om je geheel vrij te voelen en te ontspannen? Middels Rebalancing massage, wat een soort zelfonderzoek is via lichaamswerk, ervaar je wat jou nog blokkeert.  Lees meer over de masseuse Frederiek

yoga retreat portugal

Voor meer informatie neem gerust contact op